Onderhoudsbeurten

Kleine - en grote onderhoudsbeurt

Heeft je auto een beurt nodig?

Het verschil tussen een grote en kleine beurt vervaagt en voor steeds meer auto’s is het sterk kilometer- en/of tijdgebonden afhankelijk wat er precies in een onderhoudsbeurt uitgevoerd moet worden.

Bij VolService kunnen we op basis van je auto, kilometerstand en het aantal kilometers per jaar – precies zien wat er moet gebeuren en welke kosten je kunt verwachten.

Wat is een kleine beurt voor je auto eigenlijk?

 • Een kleine onderhoudsbeurt is standaard periodiek onderhoud (dit kan bijvoorbeeld jaarlijks zijn of na een bepaalde kilometerstand, afhankelijk van wat je het eerste bereikt).
 • Tijdens klein onderhoud wordt je auto op cruciale punten gecontroleerd. In elke kleine beurt wordt de motorolie en het motoroliefilter vervangen.
 • Daarnaast kan een kleine beurt, afhankelijk van je kilometerstand, aanvullend onderhoud bevatten.

Wat is aanvullend onderhoud bij een kleine beurt?

Aanvullend onderhoud is kilometer en/of tijdsafhankelijk. Aanvullend onderhoud betekent het controleren en/of vervangen van specifieke onderdelen als bougie(s), interieurfilter en een luchtfilter.

Waarom moet klein onderhoud uitgevoerd worden?

 • Het goed onderhouden van je auto zorgt ervoor dat je in een veilige en betrouwbare auto rijdt.
 • Tijdig klein onderhoud verlengt de levensduur van je auto en voorkomt dat je voor extra (onvoorziene) reparatiekosten komt te staan.

Wanneer moet een kleine beurt uitgevoerd worden?

 • Wanneer de kleine beurt precies nodig is, hangt af van jouw type auto, de kilometerstand en het aantal kilometers die je per jaar rijdt.
 • VolService beschikt over de informatie van autofabrikanten en kan precies laten zien wat er voor jouw auto moet gebeuren en met welke kosten je rekening moet houden.

Benieuwd naar de verwachte werkzaamheden en kosten?

Heeft je auto een beurt nodig? Vraag gratis een offerte aan! Of maak gelijk een afspraak!

Onderhoud


Onderhoud

Wat is een grote beurt precies?

 • Een grote onderhoudsbeurt is een jaarlijkse, tweejaarlijkse of kilometerafhankelijke inspectie aan je auto.
 • Tijdens groot onderhoud word je auto op alle cruciale punten (50 tot 100) gecontroleerd. Denk hierbij aan de controle van vloeistoffen, remmen en banden.
 • Naast standaard werkzaamheden zoals olie verversen en het vervangen van het oliefilter kan de beurt aanvullende onderhoudswerkzaamheden en/of slijtagereparaties bevatten.

Wat is aanvullend onderhoud bij een grote beurt?

Aanvullend onderhoud is kilometer en/of tijdafhankelijk. Aanvullend onderhoud betekent het controleren en/of vervangen van specifieke onderdelen als bougie(s), interieurfilter, luchtfilter en de distributieriem.

Wat zijn slijtagereparaties bij een grote beurt? 

Veel auto-onderdelen zijn aan slijtage onderhevig. Denk aan remmen, schokdempers en banden. Tijdens de grote beurt kan blijken dat een onderdeel versleten of kapot is en vervangen moet worden.

Wanneer moet een grote beurt uitgevoerd worden?

 • Wanneer de grote beurt precies nodig is, hangt af van jouw type auto, de kilometerstand en het aantal kilometers die je per jaar rijdt.
 • VolService beschikt over de informatie van Volvo en kan je precies laten zien wat er voor jouw auto moet gebeuren en met welke kosten je rekening moet houden.

Benieuwd naar de verwachte werkzaamheden en kosten?

Heeft je auto een beurt nodig? Vraag gratis een offerte aan of, maak gelijk een afspraak!

Reparatie aan auto

Bent u dan toch toe aan reparatie van uw auto, dan kunt u bij ons van te voren een vrijblijvende offerte opvragen zodat u achteraf niet voor een verrassing komt te staan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het repareren van een stuk gelopen motor, versnellingsbak of koppeling.

Wij beschikken over de nieuwste diagnose apparatuur zodat wij eventuele foutcodes kunnen uitlezen en effectief te werk kunnen gaan.

APK

APK voor uw Volvo

De APK is wettelijk verplicht. Tijdens de keuring wordt bekeken of uw auto voldoet aan de eisen op het gebied van veiligheid en milieu. Een APK is een momentopname. Bij een APK komen alleen de veiligheids- en milieuaspecten van uw auto aan bod. Een onderhoudsbeurt is veel uitgebreider. Bij een onderhoudsbeurt worden ook onderdelen gecontroleerd en onderhouden die een defect of schade aan de auto of motor kunnen veroorzaken. Alleen een APK is dus niet voldoende om de auto in goede conditie te houden.